Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon:

gyengült az euróval és a dollárral szemben, a svájci frank ellenében alig változott.

Az euró jegyzése este hat órára 386,66 forintra emelkedett a kora reggeli 385,61 forintról, a dolláré pedig 355,69 forintra ment fel 354,16 forintról. A svájci frankkal szemben a forint kissé erősödött, a frank jegyzése 393,12 forintra csökkent 393,28 forintról.

Csütörtök esti jegyzésén a forint erősebben áll a hétfői kezdésnél mindhárom devizával szemben, 0,3 százalékkal az euró, 1,3 százalékkal a dollár és 1,1 százalékkal a svájci frank ellenében.

A májusi kezdés óta a forint 1,2 százalékot erősödött az euróval, 3,0 százalékot a dollárral és 1,5 százalékot a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint 0,8 százalékkal gyengült az euróval és 2,4 százalékkal gyengült a dollárral szemben, 4,7 százalékkal áll erősebben viszont a svájci frank ellenében.

Így fordul a nyárra a forint árfolyam

A mostani forinterősödést a rövid távú kedvező gazdasági változások alapozzák meg, s bár előretekintve több az árfolyam gyengülését előrevetítő kockázat, a CIB Bank elemzői az év hátralévő részének átlagában a jelenlegi EUR/HUF szint környéki árfolyamot prognosztizálnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!