Az összeurópai FTSEurofirst 300 index 0,13 százalékos, a  STOXX 600 index 0,13 százalékos csökkenéssel, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,11 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést. Londonban az FTSE 100 index 0,77 százalékkal végzett alacsonyabban, a frankfurti DAX 0,09 százalékkal emelkedett, a CAC 40 index Párizsban változatlan értékkel zárt. A milánói tőzsde 0,14 százalékos, a madridi 0,64 százalékos indexcsökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

Az olajár nagyot csökkent szerdán a legfrissebb makrogazdasági mutatók alapján kialakult romló globális keresleti kilátások miatt.

Az ár szeptember eleje óta a legalacsonyabb szintet érte el a korábbi, több mint egyéves csúcs után. Az olajárat még a kínálat szűkítése vitte fel az idei csúcsra, mivel Szaúd-Arábia és Oroszország már korábban bejelentette, hogy csökkenti termelését az árak stabilizálása érdekében. A döntést az OPEC+ szerdai virtuális tanácskozásán meg is erősítették.

Az európai kereskedési idő végén a nemzetközi kereskedelemben a WTI nyersolaj ára 3,24 százalékkal állt alacsonyabban, 86,33 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 87,72 dolláron állt, 3,52 százalékos csökkenéssel.    

A dollárindex csökkent szerdán, de így is 2022 novembere óta a legmagasabb szint közelében jár. Az euró viszont erősödött a 2022 novembere óta leggyengébb szintjéhez képest. Az arany ára kissé emelkedett, de a dollár ereje miatt hét havi mélypontnál jár.

Az arany spot jegyzése unciánként 1824,18 dollár 0,08 százalékos emelkedéssel. A dollárindex 0,24 százalékkal csökkent 106,74 pontra. Az eurót 0,44 százalékkal jegyzik erősebben, 1,0511 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!