A budapesti részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője úgy látja, hogy a mai eredmények oka elősorban a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban kereshető; emiatt estek az európai piacok, amelyek mozgását a BUX-index is lekövette, így végül 0,95 százalékos csökkenéssel zárt. Az elemző szerint a nemzetközi piacokat a China Evergrande ingatlanfejlesztő körüli bizonytalanságok mozgatják.

A BÉT-en a vezető részvények közül az OTP esett a legnagyobb mértékben, európai összevetésben is alulteljesített, miközben az OTP-részvények forgalma alacsony volt. A Mol 14 forinttal, 0,57 százalékkal 2460 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 395 forinttal, 2,21 százalékkal 17 500 forintra csökkent, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,59 százalékkal 424,50 forintra esett, forgalma 130,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,52 százalékkal 8575 forintra gyengült, a részvények forgalma 891,3 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4324,31 ponton zárt pénteken, ez 24,76 pontos, 0,57 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!