Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy főleg a Mol és az OTP teljesítményének köszönhetően tudott pozitív tartományban zárni hétfőn a magyar részvénypiac.

Kifejtette, mindkét részvényre pozitív hírek érkeztek.

A Mol részvényeire vonatkozó kilátását a Fitch Ratings hitelminősítő pénteken piaczárás után negatívról stabilra módosította, ez a kedvező hír árazódott be a hétfői kereskedésben.

A Mol árfolyamának emelkedését segítette az is, hogy az OPEC+ csoport a hétvégén az olajkitermelés visszafogásáról döntött, fontos tétel, hogy Szaúd-Arábia júliusban napi 10 millióról 9 millió hordóra csökkentette a várható nyersanyag kibocsátását. Mindez az olajárak növekedéséhez vezetett, ami segítette a Mol árfolyamát. Az OTP célárfolyamát pedig a JP Morgan befektetési bank 14 100 forintról 14 900 forintra emelte, az ajánlást felülsúlyozásra módosította a korábbi semlegesről.

Megjegyezte, a globális részvénypiac vegyes hangulatú volt, ennek ellenére a BUX jól teljesített köszönhetően a Mol és az OTP teljesítményének.

  • A Mol 50 forinttal, 1,72 százalékkal 2956 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,55 százalékkal 11 030 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 411 forintra csökkent, forgalma 218,0 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,40 százalékkal 8690 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 3286,20 ponton zárt hétfőn, ez 15,22 pontos, 0,46 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!