BUX 0,22 százalékos emelkedéssel 65 986,52 ponton zárta a szerdát.

Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a legnagyobb emelkedést az Opus érte el a kiadott magas banki célár hatására, csaknem 3 százalékos pluszban zárt.

A legnagyobb mértékben a Richter emelkedett a vezető részvények közül, mintegy 30 forinttal, 0,31 százalékkal 9630 forintra erősödtek a vállalat papírjai. Ez annak a kedvező hírnek volt köszönhető, miszerint a Richter 100 százalékos tulajdonos lesz a németországi Richter-Helm BioTec (RHT) és a Richter-Helm BioLogics (RHB) vegyesvállalatokban, miután több mint 112 millió euróért kivásárolja a HELM részesedéseit.

Az olajár emelkedésével a Mol ára is emelkedett 3 forinttal, 0,07 százalékkal 2906 forintra. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,2 százalékkal 17 300 forintra nőtt, a pénzintézet péntek hajnalban teszi közzé gyorsjelentését az elemzés szerint. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 850 forint maradt.

BUMIX 0,47 százalékos emelkedéssel teljesített a keddi záráshoz képest.

Nyoma sincs visszaesésnek a BÉT-en egy szenzációs év után

Óriási emelkedésen van túl a BUX index, és most az elmúlt hetekben megpihent a csúcson. A nagy emelkedést gyakran követi korrekció, ennek azonban most nyoma sincs. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!