A BUX index 0,92 százalékos csökkenéssel zárta a pénteki napot, a részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, mindegyik vezető részvény gyengült.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek azt mondta, hogy az európai indexnél is nagyobb mértékben estek a pesti börzén az árfolyamok, miközben a forgalom alacsony volt és vállalati hírek sem érkeztek.

Mol 8 forinttal, 0,27 százalékkal 2932 forintra; az OTP-részvények ára 195 forinttal, 1,13 százalékkal 17 000 forintra; a Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,22 százalékkal 890 forintra; a Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 1,39 százalékkal 9200 forintra gyengült.

BUMIX 0,17 százalékkal csökkent a csütörtöki záráshoz képest.

A szektor, amivel még a legnagyobb magyar bank sem bír

Egyre több szakember kongatja a vészharangot, óriási bajban van az építőipar. A szakminiszter szerint idén nem iskolát, hanem üzemcsarnokot kell építeni. De mi lesz az ingatlanpiaccal? Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!