A javuló nemzetközi hangulat hatására pluszban zárt a BUX

A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: délelőtt mínuszban járt a BUX, de a javuló nemzetközi hangulat hatására a kereskedés végén pluszban tudott zárni. A szakértő felidézte, hogy a múlt héten kockázatkerülőbbek voltak a befektetők, aggódtak, hogy a jó amerikai munkaerőpiaci adatok miatt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tovább emeli a kamatokat.

A hazai vezető részvények a Mol kivételével kissé erősödtek a hét első kereskedési napján, ami a kedvezőbbé váló nemzetközi hangulattal függhet össze, egyedi vállalati hír nem érkezett – jelezte.

Hozzátette, hogy az OPUS árfolyama több mint 8 százalékkal emelkedett, ezt megalapozó hír szintén nem volt.

Mol árfolyama nem változott, 3004 forint maradt, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,51 százalékkal 11 860 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 414 forintra emelkedett, forgalma 77,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,60 százalékkal 8350 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3640,68 ponton zárt hétfőn, ez 43,23 pontos, 1,20 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A behemótok száguldása őrületbe kergeti a tőzsdei befektetőket

A jelek szerint az amerikai tőzsdéken eldőlt az irány, ez pedig felfelé. Az elemzők azonban ismét egyre jobban aggódnak amiatt, hogy gyakorlatilag csak a legnagyobb cégek részvényei képesek drágulni, a piac szélesebb rétegei lemaradnak. Ez sokszor vezetett már nagyobb galibához. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!