A befektetési célú ingatlanok valós értékelésének eredményhatásával és a Verseg Kastélyszálló 2020. első félévi eladása miatt realizált egyszeri eredményhatással korrigálva első félévi adózás előtti eredmény 1,15 milliárd forint, ami közel 90 százalékos növekedés a bázisidőszak vonatkozó korrigált adózás előtti eredményéhez viszonyítva.

A társaság jelezte, hogy a BIF csak a szabályozott ingatlanbefektetési társaság státusz megszerzéséig, 2017. október 20-ig volt köteles társasági adót fizetni. A társaság ugyanakkor köteles a társasági adóalapját megállapítani, de az így kapott adóalap után társasági adófizetési kötelezettség csak bizonyos esetekben terheli.

Az értékesítés nettó árbevétele 2,43 milliárd forint volt az első fél évben, 12 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakában elért 2,76 milliárd forintnál. A jelentés szerint a csökkenést a telekértékesítések tárgyidőszaki elmaradása okozta, a BIF csoportszinten a többi bevételi kategória esetében növekedést produkált.

A nettó árbevétel nagy részét a befektetési célú ingatlanok hasznosításából származó bérleti, parkolási, üzemeltetési és kapcsolódó közvetített szolgáltatások díjbevételei adták, a lakóingatlanok értékesítéséből származó bevétel mintegy 13 százalékot tett ki, az egyéb árbevételek aránya pedig 1 százalék volt.

A befektetési célú ingatlanok állománya az első fél év végére 2,4 milliárd forinttal, mintegy 54,9 milliárd forintra nőtt a 2020. december 31-i állapothoz képest, a portfólióban lévő ingatlanok valós értékének emelkedése és az ingatlanokon végzett beruházások miatt.

A BIF részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír 241 forinton zárt pénteken, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 306, a legalacsonyabb 226 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!