Az Altera december 17-i közgyűlésén dönthetnek többek között a társaság nevének, székhelyének megváltoztatásáról, új Igazgatósági, Felügyelőbizottsági és Audit bizottsági tagok, valamint új könyvvizsgáló választásáról, továbbá az alapszabály több ponton történő módosításáról. A közgyűlés napirendjén szerepel emellett a részvények névértékének módosítása, felhatalmazás sajátrészvény tranzakciók végrehajtására, valamint tőkeemelésre.

A Wallis négytagú gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói cégcsoportja 15,8 milliárdos apporttal került az Altera tulajdonába.

Ezzel a tőkeemeléssel az Altera alaptőkéje közel a tízszeresére, 3,4 milliárd forintra emelkedett, kapitalizációja az elmúlt 180 napos, 757 forintos átlag részvényárfolyammal számolva több mint 25 milliárd forint lesz. Az autós csoport tagja

  • a Wallis Automotive Europe,
  • a Wallis Motor Pest,
  • a Wallis Motor Duna
  • és a Wallis Autókölcsönző.

A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Mini, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong és a Sixt rent-a-car.

A csoport árbevétele közel a duplájára, 66,3 milliárd forintra, míg a négy cég összevont adózott eredménye az előző évi több mint négyszeresére, 1,8 milliárd forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!