A Waldorf Production Limiteddel megkötött ügylet vonatkozik többek között a Mol 20 százalékos részesedésére a Catcher, 50 százalékos részesedésére a Scolty & Crathes, valamint a 21,8 százalékos részesedésére a Scott mezőben.

A vevő a 2021. január 1-jei értékelési dátumra 305 millió dolláros (több mint 120 milliárd forint) vételi ajánlatot tett, amelyre a standard vételár-kiigazítások vonatkoznak. Ezen túlmenően a szerződés jövőbeni feltételekhez kötött kifizetést is tartalmaz, amely főként az olajárak alakulásától függ a 2022-től 2025-ig tartó időszakban - áll a tájékoztatóban.

A Mol márciusban jelentette be, hogy eladja a teljes upstream portfólióját az Egyesült Királyságban, ahol az elmúlt két év során jelentősen csökkent a kitermelésük. A megállapodás értelmében a Waldorf a mezőfelhagyási kötelezettségeiket is átveszi. A Mol átlagos kitermelési költsége várhatóan javul a tranzakció lebonyolítását követően, mivel az értékesített eszközök termelési költsége meghaladja az upstream portfóliójuk többi részének átlagos kitermelési költségeit – olvasható a márciusi közleményben, amelyben az értékesített eszközök listáját is közzétették.

Nagyon jól megy a Molnak

A Mol a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei szerdán 2652 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 2300 és 3170 forint között változott - írja az MTI.

A Mol-csoport a legutóbbi, november elején közzétett jelentése szerint a tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) meghaladta az 1335 milliárd forintot (több mint 3,6 milliárd dollár) az idei első három negyedévben. A várakozásokat meghaladó eredmény miatt a társaság az év végéig a 4,1-4,4 milliárd dollár közötti tartományba emelte az éves EBITDA-iránymutatását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!