A 4iG Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG és az Antenna Hungária (AH) Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló magyar állam képviseletében eljáró Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter között 2021. szeptember 1-én létrejött részvényjegyzési és apportálási megállapodásnak továbbra is része az AH és a MVM Zrt. között létrejött, az AH NET Zrt. (korábbi nevén MVM NET Zrt.) 100 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére irányuló adásvételi szerződés, amely a magyar állam hivatalos tájékoztatása alapján továbbra is érvényes és hatályos - közölte a tőzsde honlapján a társaság.

Korábban, csütörtök este az MVM Zrt. azt közölte, az  MVM NET Zrt. 100 százalékának eladásával kapcsolatosan az állami energiaholding és az Antenna Hungária Zrt. között létrejött, az MVM NET Zrt. (amely az időközben az AH NET Zrt. nevet vette fel) részvényvásárlási szerződését utólag módosítják.

A döntés hivatalos indoklása szerint az adásvételi aktus "zárását követően a felek utólag olyan kérdéseket azonosítottak, melyeket a jövőre nézve rendezni szükséges”. Ezért az érintettek február 2-án megállapodtak abban, hogy amíg e kérdéseket nem rendezik, a tényleges adásvételi napot (2021. november 17.) megelőző állapotokat állítják vissza. Ez azonban csak azt jelenti, hogy a két fél között a cég megszerzésére vonatkozó adásvételi szerződés hatályban maradt, tehát az ügylet nem meghiúsul, hanem csak csúszik - írta korábban a Napi.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!