A hétfői történelmi mélypontot kedden újabbak követték a forint piacán. Az euró ára délután nagyon megközelítette a 430-as lélektani küszöböt, a dollár is új történelmi csúcsokra ért a magyar valutával szemben, 443,37-nél tetőzött. 

A szakértők szerint nagyon ingatag a forint sorsa. Az Equilor tegnap arról írt, hogy felfelé 429,83-nál és 427,41-nél látnak ellenállásokat az árfolyamban. Ha ezek elesnek, akkor a 440-445-ös tartomány elérése is reális lehet a következő hetekben az euró/forint árfolyamban. A brókercég szerint nincs semmi jele annak, hogy kedvező fordulat következne be az árfolyamban, a 434 forintos szintig nagyon gyorsan eljuthat az euró árfolyama. 

A keddi inflációs adat ugyan csak kicsivel lett magasabb a várakozásnál, de a piacokat semmiképpen sem nyugtathatta meg. Különösen miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bármekkora értékkel rukkol ki a KSH, nem tervez már újabb kamatemelést az áremelkedés megfékezése érdekében. A 13 százalékos alapkamat marad, csak más likviditásszűkítő intézkedések lesznek, amelyekkel megpróbálja a jegybank kiszívni a fölösleges pénzt a piacokról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!