A Tesla járműveiben jelenleg 12 ultrahangos érzékelő van az első és hátsó lökhárítókon, a rövid hatótávolságú hangérzékelőket pedig főként parkolási alkalmazásokban és a közeli tárgyak észlelésére használják.

Sam Abuelsamid, a Guidehouse Insights elemzője szerint a cég "pár dollárt" spórol majd az érzékelők kihajításával, mert ezek nem drága eszközök. Ugyanakkor pár chippel is kevesebbre lesz szükség a kocsikban.

Utóbbi lehet a kulcs, ugyanis - a portál szerint - a Tesla a radaros érzékelőket a chiphiányos időszakban kezdte elhagyni. Elon Musk, a cég első embere pedig úgy is nyilatkozott, hogy a teljesen autonóm vezetést kamerákkal kívánják elérni.

A cég a következő hónapokban világszerte eltávolítja az ultrahangos érzékelőket a Model 3-ból és a Model Y-ból, majd 2023-ban a Model S és a Model X kocsikból.

Az átállás átmenetileg korlátozza az automatizált parkolási funkciókat, de nem befolyásolja az ütközésbiztonsági besorolásokat - jegyezte meg a Tesla.

Szakmai berkekben nem egyértelműen pozitív a cég döntésének fogadtatása. Az önvezető technológiához gyakran használnak olyan drága érzékelőket, mint a lidar (amely képes letapogatni környezetét), a kameráknak pedig megvannak a saját korlátaik.