Microsoft profitja 9 százalékkal nőtt az első negyedévben. A társaság március végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében az adózott eredmény 18,3 milliárd dollár, részvényenként 2,45 dollár lett, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,24 dolláros részvényarányos nyereséget.

A szoftvergyártó bevétele 52,9 milliárd dollár volt a negyedévben, 7 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest és meghaladta a várt 51,02 milliárd dollárt.

  • A More Personal Computing – amely tartalmazza a Windows operációs rendszert, az Xbox játékkonzolokat és a Surface eszközöket – bevétele éves összevetésben 9 százalékkal, 13,3 milliárd dollárra csökkent.
  • A Microsoft Intelligent Cloud divíziójának bevétele ugyanakkor 16 százalékkal, 22,1 milliárd dollárra emelkedett,
  • míg az elsősorban az Office alkalmazáscsomagot fejlesztő Productivity and Business Processes ágazat bevétele 11 százalékkal, 17,5 milliárd dollárra bővült.

A Microsoft összesen 9,7 milliárd dollárt juttatott vissza a részvényeseknek osztalék és részvény-visszavásárlás formájában a negyedévben.

Válságnak ellentmondó mértékben költekezünk, alig marad el a fogyasztás 2019-hez képest

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem csökken a vásárlási kedv Magyarországon. Az egyik műszaki áruházláncban a vásárlások száma megközelítőleg ugyanannyi, mint az utolsó világgazdasági hatásoktól mentes 2019-es év január-márciusi időszakában. A karácsonyi élénk forgalom után a húsvét mérsékelten, de az év első, tavaszi kuponnapos időszaka jellemzően erősen felpezsdíti a kereskedelmet. Bővebben>>>