Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 A DIGIC 20 éves múltra visszatekintő, 3D animációs filmstúdió, amelyet Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna alapított. Az Embracer csoport közel 400 fős magasan képzett csapattal bővül az akvizícióval. A DIGIC felvásárlásába a DIGIC leányvállalatai, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak - közölte a DIGIC 3D animációs stúdió az MTI-vel kedden.

A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják - közölték. A tranzakció értékét kereskedelmi okokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.

Közleményük szerint a DIGIC irányítását az alapító Rabb Sándor Alex tovább folytatja. A vállalat világszerte ismertté vált a videojáték-iparban, játékfilmekben és reklámokban használt, többszörösen díjnyertes 3D animációval.

Az Embracer csoporton belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a DIGIC megtartja jelenlegi működését - írták.

A svéd Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes-, konzolos- és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata. A csoport több mint 250 franchise-al rendelkezik, mint például a Saints Row, a Goat Simulator, a Dead Island, a Darksiders, a Metro, a World War Z és a Borderlands.

A svédországi Karlstadban található Embracer Group 8 üzletágával globálisan jelen van, ezek a THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment és Easybrain. A csoportnak 86 belső játékfejlesztő stúdiója van, és több mint 9000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 40 országban.

A DIGIC felvásárlásával egyidőben az Embracer Group portfóliója az alábbi stúdiókkal bővült: Dark Horse Comics, Perfect World Entertainment, Shiver Entertainment, Spotfilm Networx.

Azt is közölték, hogy a DIGIC mintegy nettó 240 millió svéd korona (töb mint 8,5 milliárd forint) árbevételt fog elérni idén, 50 millió korona üzemi eredmény mellett.