Kormányinfó az új különadókról

Kormányinfó az új különadókról

Orbán Viktor miniszterelnök két fontos intézkedést jelentett be az elmúlt napokban: kedd este kihirdette az ukrajnai konfliktus miatt a háborús veszélyhelyzetet, míg szerdán közölte, hogy különadókat vetnek ki több szektor szereplőjére a kibontakozó gazdasági válság miatt. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter várhatóan ismerteti a részleteket a lépésekről.

14:16
május
26.

Itt a háborús veszélyhelyzet

A szomszédban zajló háborúra való tekintettel az újonnan esküt tett kormány egyből lépett, Orbán Viktor miniszterelnök kedd este kihirdette a háborús veszélyhelyzetet. Ez a járványidőszakhoz hasonlóan rendkívüli döntési lehetőségeket biztosít a kormányzatnak.

Végül a kormányfő szerda este jelentett be több gazdasági intézkedést, ágazati különadót. Elképzelhető azonban, hogy a háború és az EU-s szankciók miatt további lépéseket terveznek.

 

Kép: MTI Fotó, Benko Vivien Cher
14:38
május
26.

Rendkívüli kormányinfó lesz: Nagy Márton is jelen

Jellemzően csak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szokott jelen lenni, de ezúttal Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter is.

14:36
május
26.

A tőzsde beszakadt a bejelentésre

Érdemes lesz figyelni, hogy mennyire tudja megnyugtatni majd a piacokat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, amikor ismerteti a különadók részleteit. 

A BUX volt 10 százalék körüli mínuszban is csütörtökön a nyitás után. De 14:20-kor, a kormányinfó előtt már csak 4,6 százalék volt a veszteség. Főként az OTP és a Mol esett nagyot: előbbi 4,83, utóbbi 7,91 százalékos mínuszban állt. A két társaságot biztosan érintik a különadók.

14:24
május
26.
14:21
május
26.

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Az adóval érintettek a:

  • bankok,
  • biztosítók,
  • nagy kereskedelmi láncok,
  • energiaipari és kereskedő cégek,
  • telekommunikációs vállalatok.
  • légitársaságok.

A lépést két évre, 2022-re és 2023-re korlátozza a kormány, amelyről a mostani kormányinfóra ígértek részleteket.

14:17
május
26.

Kezdődik a kormányinfo

Szerző:
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandrához Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is csatlakozik ezúttal.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Kormányinfó az új különadókról

Orbán Viktor miniszterelnök két fontos intézkedést jelentett be az elmúlt napokban: kedd este kihirdette az ukrajnai konfliktus miatt a háborús veszélyhelyzetet, míg szerdán közölte,...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.