A cég az év végéig új gyártócsarnokkal bővíti dunaharaszti központját, ahová egy nagy teljesítményű, modern gyártósort telepít, a megnövekedett termelési kapacitás támogatására pedig fejlesztik a rakodást.

2020-ban kezdődték tervezni a beruházást, a kivitelezési munkálatok 2023. februárban indultak, az átadás novemberben várható.

Coca-Cola HBC Magyarország az elmúlt 27 évben több nagy volumenű beruházást is végrehajtott, melyek eredményeként mára 2 gyártóegységgel és 8 logisztikai elosztóközponttal – köztük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárával rendelkezik.

Nőtt a kereslet, ezért növelik a kapacitást

A mostani kapacitásbővítő beruházás a második legjelentősebb fejlesztés Dunaharasztiban a 2007-es nem szénsavas termékeket előállító gyártósor telepítését követően, amelynek értéke elérte a 27 millió eurót (mintegy 10,2 milliárd forintot).

A legújabb fejlesztéssel a gyártósor kapacitása 50 százalékkal haladja majd meg a korábbi nagy kiszerelésű, szénsavas üdítőitalokat előállító gyártósor teljesítményét és 30 százalékkal növeli meg a vállalat szénsavas üdítőital gyártó kapacitását.

A gyártási teljesítmény növelése magával hozza a logisztikai kapacitások fejlesztését is, ezért a dunaharaszti telephelyen útfejlesztés, valamint új rakodó területek kialakítása várható az év végéig.

A Coca-Cola HBC Csoport célja, hogy a dunaharaszti üzem közép-európai gyártóbázisává váljon.

A dunaharaszti székhelyű Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a Coca-Cola HBC AG csoport tagja. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1000 munkavállalót foglalkoztat.

Eddig a Coca-Cola HBC Magyarország 125 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 17 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok mintegy kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.