Az ARX Equity Partners bejelentette, hogy többségi tulajdonrészt szerzett a WTS globális hálózatához tartozó WTS Klient holdingcégében, a Klient Holdingban.

A tervek szerint az új befektető megjelenése további piaci felvásárlások lehetőségét is megteremti. A bővülés mellett a technológiai újítások és a legmodernebb IT-megoldások gyors alkalmazása szintén stratégiai célja az új tulajdonosi szerkezettel rendelkező cégcsoportnak.

A felvásárlással kezdődő dinamikus növekedést első körben senior partneri kinevezésekkel, illetve új üzletágvezető partnerek kinevezésével biztosítja a WTS Klient.

Gyányi Tamás személyében az adótanácsadási és bérszámfejtési tevékenység új senior partnerét, Szeles Szabolcs személyében pedig a pénzügyi tanácsadási és könyvelési tevékenység új senior partnerét mutatták be. Balogh Eszter könyvelési partner mellé további három vezető munkatárs is csatlakozott üzletágvezető partnerként: Fodor Marianna a bérszámfejtési, Baldauf Csaba a pénzügyi tanácsadási, Szadai András pedig az adótanácsadási üzletágat vezeti.

A WTS Klient felügyelőbizottságának új elnöke az egyik Big4 cég korábbi ügyvezető partnere, Robert Stöllinger lesz, aki több mint 25 éves magyarországi tanácsadói és vállalatvezetői tapasztalatával szintén nagyban hozzájárul a töretlen fejlődéshez.

A WTS Klienttel egy olyan új, dinamikusan fejlődő iparágba fektettünk be, amelyik jól illeszkedik az ARX Equity Partners befektetési portfóliójába. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő években a kiváló ügyfélkörrel és rendkívül képzett szakemberekkel rendelkező WTS Klient még előrébb kerül Magyarország vezető adó- és pénzügyi tanácsadó vállalatainak listáján – mondta Lendvai-Lintner Béla, az ARX magyarországi partnere.

A 120 főt foglalkoztató, több mint 1,7 milliárd forint éves árbevételű WTS Klient a WTS Global, a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatának kizárólagos magyarországi tagja, egyben egyik legerősebb közép-kelet-európai partnere.

Az ARX Equity Partnersben egy olyan társbefektetőre találtunk, amely régiós tapasztalatával, világos növekedési stratégiájával és biztos pénzügyi hátterével segítheti cégcsoportunk további töretlen fejlődését. Így vezető szerepet tölthetünk be a számviteli és adózási tanácsadási piac magyarországi konszolidációjában – fogalmazott Lambert Zoltán, a cégcsoport ügyvezető partnere.

A 130 országban jelen levő WTS Global a világ egyik vezető globális adó- és pénzügyi tanácsadó hálózata. A német központ legerősebb közép-kelet-európai régiós partnere és kizárólagos magyarországi képviselője az 1998-ban alakult WTS Klient, amely ma már 120 főt foglalkoztat, bevétele pedig meghaladja az 1,7 milliárd forintot.