A Szlovák Sörkorona, a legnagyobb szlovákiai sörversenybíráló idei értékeléséből kiderül, hogy egyre kelendőbbek a radler típusú, illetve az alkoholmentes sörök a szomszédos országban - derült ki a pozsonyi Új Szó cikkéből. Az utóbbiak adják a piac mintegy egynegyedét.
Eközben zsugorodik komlótermesztés: a rendszerváltás idején még 1200 hektáron termesztettek komlót Szlovákiában, míg napjainkban már csak alig 150 hektáron.
Kapcsolódó
A világos és a barna sörök kategóriájában az Arany Fácán, a Saris és a Corgon vitte el a legtöbb díjat, az alkoholmentes vegyes kategóriában a Steiger és a Topvar is szerephez jutott. Az ínyencségeknek számító kategóriákban (búzasör, felső erjesztésű sör) jól szerepeltek a helyi sörfőzdék. Egyre jobban terjednek a kézműves sörfőzdék, napjainkban már közel hetvenet tartanak nyilván Szlovákiában.
Az ógyallai Heineken minden nyáron új terméket dob a piacra, a Gambrinus a profilbővítés helyett a frissességet helyezte előtérbe. Az általa alkalmazott új technológia eredményeként a nem pasztőrözött sör csapolása is megoldódott. A Kozel saját márkájú sörözőkkel próbál a sörbarátok kedvében járni.
Legolvasottabb
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Kezd beütni a baj, látogatási korlátozást rendeltek el egy magyar kórházban
Tűz után jön a számla: 30 százalékos kieséssel számol a Mol jövő őszig
Zombihajók, CIA, precíziós csapások – Trump rejtett háborút indított?
Lezárult a vizsgálat: ezért tankoltak vizet a benzinkúton, fizetnek a károsultaknak
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy