A tárcavezető köszönetet mondott azért, hogy a vállalat segített sikeressé tenni Magyarországot is, és kijelentette, hogy Szuzuki Oszamu erős szövetséges a kétoldalú gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztésében, s a kormány ezzel a kitüntetéssel mond neki köszönetet a Magyarország érdekében végzett áldozatos és elkötelezett munkájáért.

 

"Ön igazolta annak a japán mondásnak az igazságát, mely szerint a bölcs ember nem téved el, a bátor nem fordul vissza" - közölte az MTI szerint Szijjártó Péter.

"A beruházási döntés a kommunista diktatúrából és tervgazdálkodásból menekülő Magyarország és magyar gazdaság számára felbecsülhetetlen értéket jelentett" - véli a külgazdasági miniszter a japánok itteni beruházásáról. Az Esztergomban évről-évre növekvő termelési számok hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk immár a világ 16. legnagyobb autóexportőre lehessen.

A miniszter nagyrabecsülését fejezte ki amiatt is, hogy a vállalat még a koronavírus-világjárvány idején is fejlesztésekről határozott, így segítve a munkahelyek megőrzését - írta az állami hírügynökség.