A szupergazdagoknak kedveskedik Nagy-Britannia állami tulajdonban lévő pénzverdéje, ami színarany bankkártyát dobott piacra. A 23 ezer dolláros bankkártyán nincs költési limit, leginkább olyanoknak szól, akiket amúgy se foglalkoztat, hogy mi mennyibe kerül.

Az állami tulajdonú Royal Mint Nagy-Britanniában egy 23 ezer dolláros, 18 karátos aranyból készült bankkártyát dobott piacra. A Mastercard termék vállaltan a vagyonos ügyfélkört célozza.

Aki kifizeti a nagyjából hétmillió forintnak megfelelő árat, utána limit nélkül költhet vele, nem kell többé tranzakciós költséget fizetnie és még személyre szabottan nézik az igényeit is utazás közben, amennyiben arra szüksége és igény lenne.

A cég, ami egyben az ország pénzverdéje a jövőben további nemesfém-alapú termékekkel tervez üzletelni, többek között a tőzsdén.

Mint arra CNBC emlékeztet, a fém kártyáknak mostanság egyre nagyobb divatja van. A Revolut drágább bankkártyája is fémből készül, míg az Apple a maga elit kártyáját titániumból gyártatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!