A Megane gyártása a franciaországi Douai-ban található gyárban április 14-től április 25-ig állt le - közölte a Renault szóvivője.

 

"A Kína több régiójában bevezetett zárlatintézkedésekkel súlyosbított félvezetőválság nyomás alá helyezi a Megane E-Tech Electric alkatrészellátását, különösen az akkumulátorok alkatrészeinek beszerzését" - írta a cég, amely arra számít, hogy az első sorozatgyártású modelleket májusban szállítja le a vásárlóknak.

 

A Megane E-Tech Electric a Renault első kompakt, teljesen elektromos hajtású személyautója. Ez az egyik központi eleme Luca de Meo vezérigazgató stratégiájának, amely szerint a Renault a kisautók helyett a nagyobb nyereséget hozó kompakt szegmensekre összpontosít, ahol a Renault eddig domináns volt.

 

A douai-i gyárat kifejezetten elektromos autók gyártására alakították át, a terv pedig az, hogy évi 100 ezer autó készüljön itt. Ezek közé tartozik a Megane, vagy a Renault 5 kisautó, illetve több haszongépjármű - olvasható a szakportálon.

A közelmúltbeli kínai zárlatok más autógyártóknál, többek között a Tesla és a Volkswagen csoport sanghaji gyáraiban is termelési fennakadásokhoz vezettek. Az AutoForecast Solutions új becslése szerint idén eddig világszerte közel 1,5 millió járművet töröltek a gyártási menetrendből.