A BBC arról ír, hogy bár az orosz légvédelem lelőtte a drónt, de a lehulló törmelék többeket megölt. Mint ismert, Oroszország korábban azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy december 5-én hasonló támadást hajtott végre a stratégiai bombázóknak otthont adó repülőtér ellen. A bázis mintegy 500 kilométerre északkeletre fekszik az ukrán határtól. Az ukrán hadsereg hivatalosan nem kommentálta ezeket a támadásokat.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint a légvédelem helyi idő szerint hajnali fél kettőkor lőtte le az alacsonyan repülő ukrán drónt.

Három orosz katona belehalt a drón roncsai által okozott sérülésekbe

-  közölte Moszkva. Arról már a Reuters írt, hogy az áldozatok a műszaki személyzet tagjai voltak. 

Korábban a közösségi médiában videókat tettek közzé, amelyeken robbanásnak tűnő hangok és légiszirénák hallhatók az Engels repülőtéren. A szaratovi régió kormányzója azt mondta, hogy a város lakói nincsenek veszélyben. 

Az előző, december 5-i,  a Rjazan régióban lévő légi bázis ellen végrehajtott támadásban három katona is meghalt egy lezuhant ukrán drón törmelékei miatt - közölte akkor Moszkva. Két repülőgép könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ukrán hadsereg nem kommentálta a bejelentett támadásokat.

Az Engels légitámaszpontot Oroszország többször is használta rakétacsapások végrehajtására különböző ukrajnai célpontok ellen azóta, hogy Moszkva 11 hónappal ezelőtt megtámadta Ukrajnát.  A szakértők egyetértenek abban, hogy támaszpont elleni dróntámadás kifejezetten kínos az orosz hadsereg számára.