A következő napokban és hetekben valószínűleg hiány lesz a Sriracha szószból, amiért az időjárás a hibás – írja a CNBC.

A Huy Fong Foods, a népszerű Sriracha csípős chiliszósz gyártója szerint a chilipaprika hiánya korlátozza több keresett szósz, köztük a Chili Garlic és a Sambal Oelek előállítását. A kaliforniai székhelyű vállalat a probléma részeként az éghajlati viszonyokat említette.

"Továbbra is igyekszünk megoldani ezt a problémát, amelyet több, egymásra ható esemény okozott, köztük a tavaszi chiliszüretből származó váratlan terméskiesés" - mondta a Huy Fong Foods az NBC Newsnak adott nyilatkozatában, hozzátéve: "Reméljük, hogy az őszi szezon eredményes lesz, és köszönjük vásárlóinknak a türelmüket és folyamatos támogatásukat ebben a nehéz időszakban".

A Huy Fong Foods április 19-i levele, amelyet egy nagykereskedőknek szóló élelmiszer-forgalmazási weboldalon tettek közzé, így szólt: "Jelenleg a chilipaprika minőségét befolyásoló időjárási körülmények miatt most komolyabb chilihiánnyal kell szembenéznünk".

A vállalat Mexikóból szerzi be a chilipaprikát, ahol a szárazság sújtja az országot és az Egyesült Államok nyugati részeit.