Az Aldi évtizedekkel ezelőtt két részre, az Aldi Nord és Aldi Süd áruházláncokra  szakadt, és szakmai körökben úgy tudták, hogy nincsenek éppen jó viszonyban. Éppen ezért váratlan hír, hogy egyesítik online-kereskedelmi tevékenységüket Németországban - írja retaildetail.de hírportál. A tervek szerint a közeljövőben megkezdik az élelmiszerek online értékesítését is.

Ennek megfelelően a két vállalat közösen alapította meg erre a tevékenységükre a Verwaltungs GmbH-t, amely Düsseldorfban ütötte fel főhadiszállását - vette át Lebensmittel Zeitung hírét a kiskereskedelmi hírportál.

A közös cégben a két Aldi egyenlő aranyban vesz részt. A vállalat vezetésére kívülről hoztak menedzsereket. A cél az, hogy közös webshopot hozzanak létre regionális különbségek nélkül. A diszkontláncok eddig csak nem élelmiszertermékeket értékesítettek a virtuális térben hazai piacukon. A jövőben elérhetővé teszik az élelmiszereket is az interneten.

Az Aldi Süd viszonylag kiterjedt tapasztalatokat szerzett az e-kereskedelemben. Az Egyesült Királyságban a házhoz szálltást biztosító Deliveroo, az Egyesült Államokban az Instacart vállalattal működtet ilyen site-ot. Ezeket viszonylag kis befektetéssel létre tudta hozni.