A Toyota 2021-ben tette le a japán jövőváros, Woven City alapkövét; a település már a tervezőasztalon úgy született meg, hogy a zéró emissziós hidrogén alapú társadalom élő mintapéldája legyen. Az első, korábban már létező település, amely Woven City rokona lehet, azonban egy kétezer éves múltú város: Fukuoka lehet.

Fukuoka is a Toyotára támaszkodik, a felek olyan partnerségi megállapodást írtak alá, melynek célja "a hidrogéntársadalom mielőbbi megvalósítása". A résztvevők szorosan együttműködnek a kereskedelmi projekteken dolgozó CJPT vállalattal, hogy a cél elérése érdekében számos együttműködési kezdeményezést támogassanak.

A folyamat első lépéseként a városban megkezdték az egyeztetéseket az üzemanyagcellás járművek bevezetéséről. Fukuoka nem kell ,hogy a nulláról induljon ezügyben, hiszen a hidrogénenergiában rejlő lehetőségekkel már korábban foglalkozni kezdett a város, és ennek eredménye a Hydrogen Leader City projekt. Ennek részeként a város a világon elsőként előállt egy olyan tervvel, melynek célja: üzemanyagcellás járművek ellátására alkalmas hidrogén előállítása a lakossági háztartási szennyvízből.

De Fukuoka az első város Japánban, ahol különféle ellenőrző teszteket végeztek üzemanyagcellás technológiával felszerelt teherautók és motorkerékpárok esetében.

A település és a Toyota olyan edukációs programot is futtat, ami a hidrogént ismertebbé teszi a lakosság  számára, és ösztönzi őket ebbe az irányba. Konkrét eredmény is van már: tavaly a Super Taikyu versenysorozat utolsó fordulójában a Toyota hidrogénmotoros járművei a Fukuoka városi háztartási szennyvízből előállított hidrogént használtak.

A partnerségi megállapodás értelmében Fukuoka és a Toyota a CJPT a társadalmi infrastruktúrát támogató járművek fejlesztésében és használatában is együttműködnek, de logisztikai modellek kidolgozását is felvállalták. A jövőben együttműködnek majd a hidrogén előállításával, szállításával és felhasználásával kapcsolatos technológiák fejlesztésén és ellenőrzésén, és e technológiákat a mindennapi élet szolgálatába állítják.