Az orosz diplomácia vezetője előző este érkezett az üdülőszigetre, hogy részt vegyen a világ vezető gazdaságainak kedden kezdődő találkozóján.

Bali kormányzója, I Wayan Koster elmondta, hogy Lavrovot a Sanglah kórházba, a sziget legnagyobb intézményébe vitték "egészségügyi vizsgálatra". Hozzátette, hogy rövid időt töltött csak bent és jó egészségügyi állapotnak örvend.

Az AP-nek korábban több indonéz tisztviselő is arról beszélt, hogy Lavrov meglátogatott egy kórházat, de névvel nem mertek nyilatkozni. Annyit elárultak, hogy Lavrov szívprobléma miatt kérte a kezelést.

A kórház nem kommentált.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője tagadta, hogy Lavrov kórházba került volna. Arra nem tért ki, hogy kapott-e orvosi kezelést.

A TASS orosz hírügynökség idézte Lavrovot, aki azt mondta, hogy a szállodában van és a csúcstalálkozó anyagait olvassa. Lavrov a legmagasabb rangú orosz tisztviselő a G20-ak találkozóján, amelyen Joe Biden amerikai elnök, Hszi Csin-ping kínai elnök és más vezetők is részt vesznek. Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétele a G20-ak találkozóján egészen a múlt hétig bizonytalan volt.