A világon elsőként tiltja meg a homárok élve megfőzését Svájc - olvasható a portálon.
Az indoklás egyszerű: az eljárás fáj az állatoknak. Az éttermeknek el kell kábítaniuk az állatokat elektromos árammal, vagy le kell szúrniuk őket.
Kapcsolódó
Hasonló szabályozást készít elő Nagy-Britannia is.
A vita alapvetően azon ment az elmúlt években, hogy a homárok miként érzékelik a fájdalmat. Úgy vélik, hogy fájdalomérzékelésük nem olyan, mint az emberé, de idegrendszerükkel képesek érzékelni a stresszt, ez pedig figyelembe kell vennünk.
A kép forrása: Pixabay
Legolvasottabb
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni
Orbán Viktor vörös vonalat húzott az EU-nak: "Ez nyílt hadüzenet lenne"
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
Nem is gondolná, hogy töltenek a magyarok
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Csúcson a karácsonyi ajándékroham: ezek a termékek fogynak most a leggyorsabban