Az egyenruhások az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszánál ellenőriztek egy bolgár kisteherautót, amelynek sofőrje nem akart közreműködni a raktér átvizsgálásakor.

A 35 éves bolgár férfi különböző csomagokat, nyílászárókat és redőnyöket szállított Belgiumba. A pénzügyőrök a raktér kipakolása után tovább vizsgálták a gépkocsit.

Mint kiderült, a redőnyöket a bemutatott okmányok alapján nyáron vásárolták, azonban egyforma méretük ellenére súlyuk mégsem egyezett meg, az egyik elem végében még a gyári csavar sem stimmelt.

Amikor a gyanús csomagot felnyitották a járőrök, kiderült, hogy összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

A pénzügyőrök a csaknem 1,5 millió forint értékű cigaretták lefoglalták, és a sofőr ellen jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást, aki közel 2,1 millió forint bírságra is számíthat – számolt be közleményében a NAV Bevetési Igazgatósága.

Munkahelyükön kaptak rajta az idős főorvoson és asszisztensén

Tetten értek egy 60 éves főorvost és 59 éves asszisztensét, akik rendszeresen paraszolvenciát fogadtak el a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért cserébe. Bővebben --->