A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és asszisztense ellen – írja a police.hu.

A nyomozók az egészségügyi dolgozókat a munkahelyükön érték tetten 2023. november 21-én, ahonnan a rendőr-főkapitányságra előállították és a bűncselekmény elkövetésének gyanújával kihallgatták őket.

A megalapozott gyanú szerint a betegektől és azok hozzátartozóitól rendszeresen fogadtak el hálapénzt, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el. A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tettek szert.

A kihallgatást követően a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A nyomozás teljes körű felderítéssel folytatódik és várhatóan bővülni fog a vesztegetők jelenlegi létszáma.

Ez verte ki a biztosítékot a belügyminiszternél - Korrupció, borítékok, receptek

Magyarországon 2021 óta az egészségügyben tilos hálapénzt adni és elfogadni is. Pintér Sándor belügyminiszter nemrégen az orvosi kamarával történt egyeztetés során azt mondta, azért vagy szükség a köz-és magánellátás szétválasztására, mert még mindig nagyon sok bűncselekményre derül fény a betegellátás során.
Bővebben--->