pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek – közölte Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig informatikai specialisták is dolgoztak.

A BANDA VEZETŐJÉNEK GARÁZSÁBAN EGY LIMITÁLT SZÉRIÁS – MINDÖSSZE HÚSZ PÉLDÁNYBAN GYÁRTOTT – FERRARI SPORTAUTÓT, ANNAK CSOMAGTARTÓJÁBAN PEDIG TÖBB MINT 1,1 MILLIÓ EURÓT TALÁLTAK, EGY MÁSIK HELYSZÍNEN PEDIG EGY SZINTÉN NAGY ÉRTÉKŰ LAMBORGHINI URUS SPORTAUTÓT PARKOLTATOTT A BŰNSZERVEZET.

Nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, a Pécsi Járásbíróság pedig elrendelte három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte.

(MTI)