A jogszabály 2023. szeptember 12-től hatályos rendelkezése alapján nem feltétele a közzétételnek az, hogy a jogsértést megállapító közigazgatási vagy bírósági határozat végrehajthatóvá váljon, elég, ha véglegessé válik. Ennek megfelelően a jogszabály változás előtti és utáni feltételek szerint is készült egy lista.

A HRportal megjegyzi, hogy a NAV a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából egyidejűleg azt is közzéteszi, hogy a be nem jelentett foglalkoztatottat foglakoztató adózók közzétételi listáján szereplő adózók közül kik nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek.

Ebbe a kategóriába azok tartoznak, akiket az adóhatóság foglalkoztatási jogviszony létesítésével összefüggően bejelentési kötelezettséget mulasztott el, továbbá a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül, végleges és végrehajtható határozatban bírsággal sújtott.

Azoknak a listája, akik a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelően adóznak, itt érhetők el.

Perre lehet menni a NAV-val, legyőzhető az adóhatóság

Egyre több ajtón kopogtat a NAV: az éveken át tartó stagnálás után a 2021-es adatokhoz képest tavaly nem csak az adóellenőrzések száma emelkedett meg, de az ellenőrzésenként feltárt adóhiány is nőtt.
Bővebben--->