A Nisi Egyetemi Klinikai Központ azon dolgozóit, akik nem kapták meg a Covid-19 elleni oltást, adminisztrációs munkahelyekre helyezik át, de ez nem hat ki majd a bérezésükre. Ezt az intézet vezetője, Zoran Perisiv erősítette meg a Juzne vesti hírportálnak, amelyről a vajdasági Szabad Magyar Szó szemlézte a hírt.

A kórház igazgatója szerint ez a döntés nem lesz kihatással az egészségügyi ellátás minőségére, ugyanis van elég alkalmazottjuk, a legfőbb céljuk pedig, hogy megóvják a pácienseket. "Úgy érzem, a kórház azon dolgozói, akik nincsenek beoltva, könnyebben megbetegedhetnek a többiekkel szemben. Ha így lépnek kapcsolatba a betegekkel, veszélybe sodorhatják a pácienseket."

Az igazgató ezért úgy érezte, hogy a betegeknek, illetve a vizsgálatokra érkezőknek is biztonságosabb, ha a beoltatlan személyzetet áthelyezik a közelükből – indokolta a döntést az intézményvezető. Az intézményben dolgozó orvosoknak egyébként mintegy 90 százaléka megkapta az oltást. Szerbiában augusztus második felére napi 1500 közelébe emelkedett az új fertőzöttek száma.