Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, Raimundo Rodrigez Roca vezérőrnagy, a NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnokságának törzsfőnök-helyettese, valamint Robert Hranj admirális, a horvát fegyveres erők vezérkari főnöke tekintette meg a Keleti Pajzs 2022 elnevezésű feladat egyes mozzanatait az ország több pontján szerdán - írja az Infostart.

"Nyilvánvaló, hogy Magyarország felkészültsége és tettrekészsége erősebb, mint valaha. A Magyar Honvédség felkészült arra, hogy megvédje az ország szuverenitását és annak határait, és ha a szükség úgy hozza, akkor NATO-szövetséges testvérei eljönnek és vállvetve harcolnak majd velük együtt" – jelentette ki a NATO Katonai Bizottságának elnöke.

"Azért van a központi gyakorlótéren az amerikai századdal, és hajt végre közösen kiképzést, hogy ha szükséges, akkor felkészüljön a legrosszabbra is. Meggyőződhettek arról, hogy Magyarország elkötelezett, hogy a NATO-val közösen tudja megoldani a feladatait, ugyanakkor a magyar haderő képes arra, hogy jelen helyzetben biztosítsa Magyarország és a magyar emberek védelmét" – mondta Ruszin-Szendi Romulusz.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.