A dél-koreai védelmi tárca nem sokkal ezt követően közölte, hogy a lövedéket az észak-koreai főváros közeléből, egy légitámaszpontról indították el, de a kísérlet rögtön indítás után sikertelenül be is fejeződött.

A dél-koreai hírügynökségnek egy védelmi forrás később azt mondta, hogy a lövedék a levegőben felrobbant – írja az MTI nyomán az Index.

Dél-Korea és az Egyesült Államok szerint Észak-Korea egy új rendszerű interkontinentális ballisztikus rakétával kísérletezik. Phenjan ráadásul idén fokozta tesztjeinek gyakoriságát, ez már a tizedik kísérlet lett volna. Észak-Korea a legutóbbi fellövésekkor azt állította, hogy műholdak fejlesztéséhez szükséges teszteket végzett.

A mostani idén már a tizedik észak-koreai rakétakísérlet volt. Legutóbb március 5-én lőtt ki Phenjan egy azonosítatlan fegyvert, valószínűleg ballisztikus rakétát a Japán-tenger irányába. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa korábban megtiltotta a ballisztikus rakétákkal való kísérletezést Észak-Koreának. Phenjan ezeket a kísérleteket műholdellenőrző rendszer kiépítésével magyarázza.