Murdoch a pénzügyi válság kapcsán beszélt országa helyzetéről, és példaként az ausztrál dollár árfolyamingadozását hozta föl a sérülékenység illusztrálására. A médiamágnás szerint India és Kína is új kihívások elé állítják az országot, amelyekhez alkalmazkodni kell.

A következő 30 évben 2-3 milliárd emberrel bővül a középosztály világszerte, akik egyre jobban akarnak mejd élni, hiszen jól ismerik a nélkülözést is, ráadásul Ausztrália szomszédságában élnek - idézte Murdoch szavait a Reuters.

Az ausztrál gazdaságot a globális pangás miatt külön fenyegeti például a nyersanyagok iránti kereslet csökkenése, hiszen a bányaipar az ország egyik legfontosabb húzóágazata.

Ausztráliában már egy sor intézkedést bejelentettek a válság hatásainak tompítása érdekében, így például lakossági gazdaságélénkítési csomagról és betétgaranciáról is volt már szó.

Murdoch szerint azonban az ausztráloknak sokkal kevésbé kéne a kormányzati segélyekre támaszkodniuk, és továbbra is nyitva kéne állni a bevándorlók előtt. Murdoch szerint továbbá országának jobban ki kéne használnia azon előnyöket, amelyek nyitott, demokratikus és sokszínű társadalma miatt lennének elérhetőek.