A DBX 4x4, amely alig több mint egy éve gördült le először a gyártósorról, jól teljesít az eladásokban. A január és június közötti összes eladott Aston Martin 2901 jármű több mint fele volt a SUV.

"Az első SUV-unk, a DBX sikerére építve azóta további két új járművet szállítottunk le, és a további izgalmas termékbevezetésekkel jó helyzetben vagyunk a növekedéshez" - mondta Lawrence Stroll ügyvezető elnök a Reuters szerint.

James Bond fiktív ügynök autómárkája a 2018-as tőzsdei bevezetése óta nehéz időszakon van túl, mivel nem teljesítette a várakozásokat és elégette a bevont készpénzt, ami arra késztette, hogy tavaly friss befektetést fogadjon be a kanadai milliárdos Strolltól.

A DBX gyártását 2020 júliusában kezdte meg a márka, és segített a vállalatnak erősíteni a vonzerejét a piac egy olyan jövedelmező szegmensében, amely a riválisok számára nyereségesnek bizonyult. Az adózás előtti veszteség a 2020-as első félévi 227 millió fontról 91 millió fontra (126 millió dollár) csökkent, és a vállalat szerint a kereskedés megfelelt a várakozásoknak, mivel 2021-re 6000 jármű körüli volument célzott meg. A cég elsőnegyedéves eredményei is jók voltak.

Aston Martin DBX (Forrás: Aston Martin)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!