"2022. november 1-től a jelenleg érvényben lévő sávos jutalékrendszer kivezetésre kerül, és az értékesítési jutalék egységesen 6,9 százalékra módosul a Vaterán és a TeszVeszen" - írja levelében a Vatera.

Ezt a jutalékot kizárólag a sikeres tranzakciók esetén kell megfizetnie az eladónak a Vatera felé. Mindez a november 1-jén vagy azután feltöltött, illetve újrainduló hirdetések nyomán kötődő üzletekre vonatkozik. A régi díjszabás október 31. éjfélig érvényes - írják.

A most még érvényben lévő díjszabás szerint a Vatera jutaléka 30 ezer alatti "leütési érték" esetén a legmagasabb, 6 százalék. De ez a sarc most még sávos - 100 ezer forintos határ felett 1,5 százalék, 200 ezer forint feletti üzletkötés esetén pedig csupán 1 százalék. Ha a jutalékot egyetemlegesen 6,9 százalékra emelik, a piacon a drágább termékek eladóinak elvándorlása kezdődhet meg.

Nemrég a kifli.hu is bejelentette, hogy árat emel, ők a minimum rendelési értékhatárt 12 ezer forintra növelték, a szállítási díj pedig 1199 forint lett minden zónában.