Emellett az MFB igazgatósága közös megegyezéssel megszüntette Urbán Zoltánnak az MFB-nél betöltött vezérigazgató-helyettesi munkaviszonyát.

A Garantiqa részvényeinek 30,7 százaléka a magyar állam, 46,84 százaléka az MFB, 22,46 százaléka pedig 20 egyéb magyarországi pénzintézet tulajdonában van. A magyar állam tulajdonosi jogait is az MFB gyakorolja. A Garantiqá-t 1992-ben a magyar állam, a legjelentősebb hazai kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek, és néhány vállalkozói érdekképviseleti szövetség együttesen alapította, hogy a cég készfizető kezesség (garancia) vállalásával katalizátorként működjék közre a hazai kis- és középvállalkozások hitelezésében. A cég stratégiai célja, hogy kezességvállalásának igénybevételével minél több életképes vállalkozás jusson finanszírozási forráshoz.

A Garantiqánál 2013-ben az MFB tőkeemelést hajtott végre, és a kormány a kezességvállalási díjakhoz nyújtott támogatásról döntött. E két intézkedés nyomán a hitelt felvevő kis- és középvállalkozások számára jelentősen olcsóbbá vált a szolgáltatás.