Januárig visszamenőlegesen átlagosan 12 százalékkal emeli a béreket esztergomi gyárában a Suzuki. Az elmúlt öt évben 78 százalékkal növelte a fizikai, 52 százalékkal pedig az irodai dolgozók alapbérét.

A vállalat 13. havi év végi bónuszt is előirányzott, továbbá a hétvégére eső öt nemzeti ünnepnapot pihenőnapokkal kompenzálja - olvasható a vállalat közleményében.

Tavaly hozzávetőlegesen négy hónapig egy műszakban zajlott a termelés az esztergomi gyárban a chiphiány miatt. Ezen időszak alatt minden érintett dolgozó megkapta a két műszakra érvényes bérezést. 

A munkaidőkeret lezárásáig le nem dolgozott munkanapok pótlásától a munkáltató eltekintett, ezzel a fizikai munkatársaknak átlagosan 15, korábban már kifizetett munkanapot engedtek el. 

Emellett az Esztergomtól távol élő munkatársaknak is kedveznek: elérhető a Suzuki szálló, és 40 km-es körzetben igénybe vehető a napi, ingyenes buszjárat. Cafeteria, évente ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat, gyermekszületési-, temetési támogatást is kérhetnek, illetve a cég hozzájárul a munkatársak házasságkötési kiadásaihoz. 

Az esztergomi gyár 2800 alkalmazottnak biztosít hosszú távú munkalehetőséget is. Az országos kiterjedésű beszállítói hálózatával együtt a Suzuki mintegy 10 ezer embert foglalkoztat.