Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Meghan Markle sussexi hercegné nemrég egy állami ünnepségen viselt kabátja 1545 fontba, azaz nagyjából hatszázezer forintba került. A brit Daily Mail lap szerint a fekete szövetkabátot magyar munkások készítették a Beriv berettyóújfalui gyárában nagyjából 2,6 fontos, azaz mintegy ezer forintos órabérben, és előállításai költsége nagyjából a negyede lehet a bolti árnak - írta a 24.hu.

A gyapjúkabátot Sir Paul McCartney lánya, Stella McCartney által tervezte.

A Daily Mail beszélt a Beriv gyárának igazgatójával, Matolcsi Imrével, aki elmondta, hogy a borsos árú kabát ez év januárjában készült százötven másik ugyanolyannal, és McCartney őszi kollekciójának darabjaival együtt. A gyár munkásai a minimálbér felett, nagyjából kétszázezer forintot keresnek.

A brit lap a dolgozókat is megszólaltatta, ők bár a minimálbér felett keresnek, de nehezen boldogulnak. A munkások nem keresnek annyit, hogy elég legyen ételre és fűtésre, és a család, a barátok segítségére szorulnak. Ha pedig nem teljesítik a normát, még ennyit sem keresnek, márpedig a McCartney-féle megrendelés napi ötven darabos normájának jó, ha a felét hozni tudták. Magyarország ezen régiójában örülnek, ha munkájuk van. A gyárban nincsen szakszervezet.