Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy éttermünk 2022. augusztus 28-án nyit ki utoljára a mi kis csapatunkkal. Sajnos a "rezsi-rémálom" minket is utolért. Addig is szeretettel várunk mindenkit – írta Facebook-bejegyzésében a móri Paulus Bormúzeum Étterem.

Mint ismert, az egyetemes szolgáltatás – vagyis köznapi nevén a rezsicsökkentés – csak a magán személyekre volt érvényes. Most a rezsiártámogatás kivezetésével a lakosság is tapasztalhatja az energiaárak emelkedését az augusztus 1-gyel induló számlázási időszakban, de a vendéglátóhelyek már tavaly október óta küzdenek a magas energiaárakkal. Ugyan van kedvezményes ár, de csak a mikrovállalkozások számára, valamint csak korlátozott fogyasztásig. Az energiaárak viszont közel 50 százalékkal emelkedtek már az idén.

A Paulus a móri pincesor egyik 300 éves pincéjében alakították ki még 2016-ban. A bejárat melletti lounge rész 150 főt fogadott, míg ehhez csatlakozott egy 60 férőhelyes terasz. Az elmúlt években a saját borokat felszolgáló borétterem az egyik legnépszerűbb hely volt a móri borvidéken.

Frissítés

A tulajdonos a Paulus Molnár Borház Kft. továbbra is üzemeltetni fogja az éttermet, a jelenlegi bérlővel szűnik csak meg a szerződés. Az étterem további üzemeltetésével kapcsolatban már folynak a tárgyalások - közölte augusztus 8-én lapunkkal a borház.