A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Óbudai Egyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az egyetem légijármű üzemeltető szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szak tantervének megvalósításához szükséges a képzésben részt vevő hallgatók repülővezető gyakorlati képzése. A kért szolgáltatás lényegi eleme hallgatóként 210 óra gyakorlati repülés, mely tartalmazza a szükséges szimulátor gyakorlatokat (óra szimulátoron) és a szükséges vizsgarepüléseket, illetve repülés előtti és utáni felkészülő elméleti órákat is. Az ajánlatkérő a keretszerződés időbeli hatálya alatt összesen legfeljebb 40 hallgató 1-3. félévek szerinti képzését veszi igénybe

A nyertessel július 12-én kötött szerződést az egyetem.

Indult még a közbeszerzésen a jakabszállási Mészi Air Service Légiszolgáltató Kft. is.

A Napi.hu 2020 novemberében írt arról, hogy egyedüli ajánlattevőként a nyíregyházi székhelyű Tréner Flight Academy Kft. végezheti a helyi egyetemen folyó hivatásos repülőgépvezetői kurzuson a gyakorlati kiképzést, nettó 1 milliárd 268 millió forintért.

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó pilóta képzések keretén belüli gyakorlati képzésen évfolyamonként legfeljebb 27 hallgató vesz részt. A képzés 3 évig tart. A hallgatók kereskedelmi pilóta (CPL), műszerrepülő (IR), többmotoros (ME), továbbá több pilótás (MCC) repülővezető gyakorlati kiképzést kapnak.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent módosítás érintetlenül hagyja a képzés keretösszegét, viszont a légi oktatás óradíját nettó 97 ezer 990 forintról 107 ezer 740 forintra emeli. Az emelést az infláció indokolja.