Közös érdekünk, hogy mindenhol legyen elegendő üzemanyag.  Arra kérjük vásárlóinkat, hogy maximum 50 litert tankoljanak: ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban - írta Facebook-oldalán a Mol.

A teljes piacon, valamint a Mol hálózatában különösen megnövekedett kereslet miatt, Magyarország üzemanyag-ellátása és a töltőállomások zavartalan működése érdekében, kérjük kedves vásárlóinkat, hogy normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert tankoljanak.

A tankolási limit célja, hogy biztosíthassuk minden vásárló kiszolgálását és az ország üzemanyag-ellátását - éppen ezért a jelenlegi helyzetben arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon a másikra is. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük - olvasható a posztban.

 

Mol: hamarosan újraindulhat a Barátság

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság (Drúzsba) kőolajvezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte szerdán a társaság

.A díjkötelezettség átvállalásával a Mol Nyrt. gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le - olvasható a magyar olajcég közleményben.

A gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal - derül ki a közleményből.