A közbeszerzési eljárás eredményét a két ajánlatkérő, a Magyar Nemzeti Bank és az MNB-Ingatlan Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: "Az MNB és MNB-Ingatlan Kft. üzemeltetési körébe tartozó, az MNB és leányvállalatai, alapítványai által használt ingatlanok (Capital Square bérelt területek, Bank Center bérelt területek, Eiffel Palace bérelt területek, MNB Logisztikai központ, Medve utcai irattárak, MNB garázs, KR55 Irodaház, MNB Budai Központ, Bölcs Vár) teljes körű műszaki üzemeltetése és gondnoksági feladatainak ellátása."

A vásárolt szolgáltatás ellenértéke három évre szól. A nyertessel november 30-án kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

A RAW Facility Management Kft. tulajdonosa közvetve - a Raw Development Kft.-n keresztül - a Somlai Invest Zrt. A tulajdonos Somlai Bálint és a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám közötti üzleti kapcsolatokról többször írt már a sajtó. A Raw Development az a cég, amelyre rábízta az MNB a Szabadság téri székházának nagyszabású felújítását, 54 milliárd forintért. (A fővállalkozó Raw Developmentnek 2019-ben alig 1,8 milliárd forint nettó árbevétele volt, 2020-ban pedig 15,6 milliárd, kötelezettségállománya az év végén meghaladta a 78 milliárd forintot.)