A jegyértékesítési rendszer legfrissebb programverziójának legnagyobb horderejű és környezetbarát változása, hogy a pénztárakban, a vonatok fedélzeten vagy az automatákból vásárolt jegyek mellé az utasok már nem kapnak papírra kinyomtatott nyugtát. 

Az új programverzió miatt a mobiltelefonokon, tableteken újra kell telepíteni az alkalmazást, a megnyitása után a frissítés gombra kattintva vagy az operációs rendszerek alkalmazásboltjain keresztül. 

Azt elektronikus formában, az új ELVIRA felületéről lehet könnyen letölteni. A letöltési felületen az adott vásárlás során megvett jegyek bármelyikének sorszámát kell megadni az e-nyugta letöltéséhez, ami a NAV előírásainak megfelelő, elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített PDF fájl, és tartalmazza mindazon adatokat, amik a papíralapú nyugtán is megjelennének - közölte a társaság.

Érdekesség, hogy az évente kiállított nyugtákkal 24 hektárnyi területet (34 focipályát) lehetne betakarni. A környezet megóvása érdekében hozott intézkedéssel évente 28 tonna papírral kevesebbet használ fel a vállalat. Az e-nyugta csak elektronikus formában hiteles; a számlákat a változás nem érinti, azokat – az online csatornák kivételével – továbbra is papír alapon állítja ki a MÁV-START.