A magyar focisták 19 vállalkozásának áttekintés azt az eredmény hozta, hogy csupán nyolc olyan cég volt, mely veszteséget termelt, kettőről nincs információ, mivel a mai napig nem adta le a beszámolóját, igaz, ebből egy egészen friss alapítású - írja az Mfor. Három vállalkozás kellemetlen helyzetben van, mivel negatív tartományba csúszott a saját tőkéje.

A legnagyobb bevételt Szalai Ádám fémmegmunkálással foglalkozó cége, az OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft. érte el. Az immár 20 éves vállalat 906 millió forintra tett szert a tavalyi évben. Ez jóval nagyobb összeg a korábbi 552 milliónál.

A legnagyobb nyereség és veszteség

A legnagyobb nyereséget Holman Dávid Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft.-je realizálta. A több magánszemély tulajdonában lévő, 1991-ben alapított társaság 143,3 milliós profittal zárt. A legnagyobb veszteséget Dzsudzsák Balázs legrégebbi cége, a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft. szenvedte el, amely 32,1 milliós mínusszal zárt tavaly.

A legtőkeerősebb társaság címét szintén Holman Dávid érdekeltsége, az Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft. kaphatja 377,4 millió forintos saját tőkéjének köszönhetően.