Az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve az éves energiaköltségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni

– mondta.

Bartha György – aki hosszú éveken át töltött be vezető pozíciókat Danubius-házakban – 2014-ben, már nyugdíjasként hozta létre feleségével azt a vállalkozást, amely 8 évvel ezelőtt bérbe vette, s mostanáig sikeresen üzemeltette a szállodát - írja a szakportál.

Eddig is szigorú költséggazdálkodással és gyakorlatilag 24 órás személyes jelenléttel, illetve irányítással sikerült nyereségesen üzemeltetni az immáron felújításra is szoruló, három csillag superior besorolású házat.

A napokban döntöttek úgy, hogy november 1-je utánra már nem vesznek fel rendeléseket. A már beérkezett foglalásokat vagy visszatérítik, vagy másik Danubius-szállodát kínálnak fel a vendégeknek az adott időszakra.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója annyit mondott a portálnak, hogy tiszteletben tartják a bérlő-üzemeltető döntését, s ebben a pillanatban úgy néz ki, hogy november 1-je után, bizonytalan ideig zárva lesz majd a Hotel Lövér.

A szinte turistaszállónak beillő Fenyves Szálloda helyén, 1982-ben megnyílt Hotel Lövér akkor még a HungarHotels kötelékébe tartozott, s rögtön az egyik legnépszerűbb magyarországi szállodává vált Vránich Istvánnak, a 2012-ben a Magyar Szállodaszövetség életműdíjával kitüntetett igazgatójának irányításával.