Általános vállalatfinanszírozás célú, 250 millió euró összegű hitelkeret-szerződést írt alá az MVM Zrt. és az ICBC Austria – írja az MTI. A hitelszerződés középlejáratú.

Az ICBC eszközállománya és piaci tőkeértéke alapján Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézete, tehát jól illeszkedik az MVM-csoport finanszírozó partnerei közé. A felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak közép- és hosszú távon – írta közleményében a cég.

„Az aláírt finanszírozási szerződés hozzájárul Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez. Emellett alátámasztja a hitelpiacoknak az MVM-csoport hosszú távú kilátásaiba vetett bizalmát” – mondta Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Az MVM-csoport Magyarország villamosenergia-termelésének 70 százalékát biztosítja, és megkerülhetetlen szerepe van a hazai megújulóenergia-termelésben. Közel 50 százalékos a piaci részesedése az ipari fogyasztók gázellátásában, a lakossági villamosenergia- és földgázellátás 100 százalékát biztosítja az egyetemes szolgáltatón keresztül. Lakossági és vállalati ügyfeleinek száma meghaladja a 10 milliót.