Az FKF mostantól a 31 ezres lélekszámú településen is üríti a lakossági és céges kukákat, mintegy tízezer háztartástól és több mint 500 gazdálkodó szervezettől szállítja el és kezeli a tartályokba tett, illetve hulladékgyűjtő zsákokban kihelyezett települési szilárd hulladékot.

A BKM divíziója a feladatot kizárólag saját dolgozóival és saját infrastruktúrával látja el, így nincs szükség további alvállalkozók bevonására - írja a cég.

Az FKF már rendelkezik tapasztalatokkal a Budapest környéki települések kiszolgálásában. A fővárosi közszolgáltató mostani megbízása ugyanakkor azért is különös jelentőségű, mert az elmúlt években az FKF-nél ez a legnagyobb volumenű szolgáltatási terület-növekedés, azaz a legnagyobb mértékű piacbővülés. A budaörsi közszolgáltatás átvétele fontos lépés a hulladékgazdálkodásban 2023 derekától esedékes országos koncessziós rendszerre történő átállás szempontjából is, és része a Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió felkészülésének, működési hatékonyság javításának.

A jogszabályi keretek sajnos évek óta nem teszik lehetővé, hogy Budaörs saját maga gondoskodjon a hulladékának elszállításáról. Az évek során viszont számtalan jogos panasz érkezett, mert visszaesett a szolgáltatás színvonala. Megoldást kellett keresnünk. 2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divízióját bíztuk meg a feladat ellátásával. Azt várjuk a váltástól, hogy ezzel a nagy tapasztalattal rendelkező céggel, – amelynek komoly, specializált gépparkja van és saját energetikai hulladékhasznosító művel, valamint hulladéklerakóval is rendelkezik a városunk közelében –, végre közmegelégedéssel valósul meg Budaörs számára ez a nagyon fontos közszolgáltatás

- mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

A változásokról az FKF az önkormányzattal egyeztetve, a postaládákba eljuttatott szórólapon tájékoztatta a lakosságot, és honlapján is megtalálhatók a szolgáltatással kapcsolatos, folyamatosan bővülő információik.